Hieronta


Hieronta on pehmytkudoksien hoitomuoto, mikä rentouttaa, lieventää kiputiloja ja stressiä sekä ennaltaehkäisee erilaisia vaivoja. Hieronta lisäksi tehostaa heikentynyttä laskimoverkostoa, sillä hieronnan liikkeet tehdään aina kohti sydäntä. Tällöin veri virtaa laskimoissa paremmin, kehossa oleva turvotus vähenee sekä aineenvaihdunta ja nestekierto tehostuvat.

Hieronnassa käsitellään lihaksiksia,lihasten triggerpisteitä sekä lihaskalvoja eli fasciaa. Meillä Fysio-Otteella on tärkeää löytää juuri sinulle sopiva hoitokokonaisuus, minkä vuoksi räätälöimme jokaisen käyntisi kehosi voinnin mukaan.

Urheiluhieronta ei nimestään huolimatta sovi pelkästään aktiiviliikkujalle, vaan siitä on monipuolista hyötyä kenelle tahansa. Monipuolisten otteiden ja hoidon voimakkuuden säätelyn ansiosta urheiluhieronta on tehokkaampaa kuin klassinen hieronta.

Hieronta on tehokkaimmillaan fysioterapeuttisen harjoittelun lisänä.

 

FASCIA MANIPULAATIO JA MYOFASKIA

Riippumatta yksittäisen lihaksen tehtävistä myofaskiaaliset meridiaanit vaikuttavat aina koko kehoa kattavaan ja toiminnallisesti yhdistettyyn fasciaaalisten jatkumojen verkostoon.

Kehon stabiliteetti, kuormitus, jännitys, fiksaatiot, joustavuus ja posturaaliset kompensaatiot välittyvät näiden verkostojen kautta. 

Yleisesti usein tarkastellaan vain yksittäistä lihasta, irrottamalla se paikallisesti lähellä olevista rakenteista ja niiden tehtävästä viedä kiinnityskohdat lähemmäs tai vastustaa niiden erkaantumista.

Onko lihas jaottelu hyödyllinen kehon oman kinesiologian kannalta? Jos tehdäänkin hahmotelma miten pitkät ja jänteiset nauhat kulkevat  lihaksistossa kokonaisuudessaan? Jos ne yhdistää Myofaskioiksi? 

Myofaskia syntyy yhdestä rakenteesta ja pysyy yhtenä. Fascian kohdalla vain veitsi jakaa sen kahtia. Myofskiaaliset meridiaanit on sarja jänteistä ja lihaksista koostuvia raiteita.

Myofaskiat ovat voimavektoreita jotka perustuu anatomiaan. Ne välittävät kuormitusta ja liikettä. Ne käsittelevät kehon vetovaikutus linjoja rakenteessa ja toiminnassa. 

Fascia yhdistää kehoa loputtomana verkostona. 

Sen ymmärtämisen avulla itsepäistä jäätynyttä olkapäätä voidaan esimerkiksi parantaa kylkiluista, niskasta tai lonkasta käsin. Myofaskiat yhdistyvät toisiinsa spiralilinjoina. Ne perustuu suoriin fasciallisiin yhteyksiin. 

Spiralilinjoja varten on kehitetty erittäin toimiva spiraalistbilaatio harjoittelu, jota käytän fysioterapiatyössäni paljon.

Myofaskialinjojen ymmärtäminen avaa oven lihas-luusto anatomian kolmiulotteiseen käsitykseen ja tuntemuksen sekä kehon päivittäisten kompensaatioiden ja toiminnan liikemallien ymmärtämiseen.

 Ymmärrykseen siitä, miten kivuliaat ongelmat yhdellä puolella kehoa voivat olla yhteydessä toiseen hiljaiseen kohtaan jonkin matkan päässä vaiva-alueesta.

Parantamisen ydin sijaitsee enemmän käytössämme kuunnella ja vastaanottaa kuin tavatessamme suorittaa tiettyä tekniikkaa. Ei ole väliä millä tekniikalla myofaskiaalisen meridiaanin toiminta muuttuu kun vaan ymmärtää yksilön rakenteellista kaavaa.

Varaa aika