Mikä on Nordic Hamstring Curl ?

Reverse nordic hamstring curl harjoittaa nelipäisen reisilihaksen (etureisi/quadriceps femoris) eksentristä voimaa vaikuttaen vahvasti myös rectus femorikseen (suora reisilihas) joka ei perus kyykyssä välttämättä aktivoidu yhtälailla. 

Rectus femoriksen funktio on lonkan koukistus sekä polven ojennus. Suora reisilihas lähtee suoliluun etualakärjestä(Spina Iliaca Anterior Inferior) ja kiinnittyy sääriluun kyhmyyn (Tuberositas tibia)– Kiinnittyy polvilumpion yli jänteen välityksellä. 

Koska tämä liike kehittää lonkankoukistajien liikkuvuutta sekä vahvistaa niitä, vaikuttaa se lonkan asentoon viemällä sitä neutraaliin. Samalla lonkan neutraali asento antaa pakaralihasten sekä keskivartalon lihasten työskennellä tehokkaammin lonkankoukistajien kanssa ja täten stabiloi lonkkia ja vähentää alaselän painetta ja rasitusta. Tämä voi auttaa vähentämään alaselän ongelmia.

Tällä harjoitteella nelipäisen reisilihaksen kaikki osat tekevät töitä. Tässä liikkeesä ”time under tension” on pitkä ja siksi kasvattaa lihasta, voimaa ja kestävyyttä tehokkaasti