Yhteystiedot

Fysioterapia & hieronta
Fysio-Ote


Töölönkatu 56 A
Helsinki

Stina Hiltunen

Fysioterapeutti, Hieroja, Joogaohjaaja

050-5603529
stina.hiltunen@gmail.com

(sähköpostit luetaan kerran viikossa)

Instagram: @stina.fysio.ote

Anni Heino

Naprapaatti

045-2185733

Töölönkatu 56 A

Hinnasto

Fysio-ote Hinnasto


Hoitokäyntiin sisältyy kaikki osaaminen/palvelut.

Stinan osaamiseen kuuluu:

 • Fysioterapia
 • Urheilufysioterapia
 • Selkärangan manipulaatio hoito(nikamalukkojen avaus)
 • Fascia- sekä pehmytkudokäsittely
 • Triggerpisteet
 • Hieronta
 • Paineaaltohoito
 • Äitiysfysioterapia
 • Psykofyysinen fysioterapia
 • Jooga.

 

 • Hoitokäynti hinnasto(hieronta, naprapatia, fysioterapia)
 • 45min  -  68€
 •  60min  -  79€
 • 75min  -  85€
 • 90min  -  95€

▪️▪️▪️

 

 

 


Hieronta ja fascia manipulaatio

Hieronta


Hieronta on pehmytkudoksien hoitomuoto, mikä rentouttaa, lieventää kiputiloja ja stressiä sekä ennaltaehkäisee erilaisia vaivoja. Hieronta lisäksi tehostaa heikentynyttä laskimoverkostoa, sillä hieronnan liikkeet tehdään aina kohti sydäntä. Tällöin veri virtaa laskimoissa paremmin, kehossa oleva turvotus vähenee sekä aineenvaihdunta ja nestekierto tehostuvat.

Hieronnassa käsitellään lihaksiksia,lihasten triggerpisteitä sekä lihaskalvoja eli fasciaa. Meillä Fysio-Otteella on tärkeää löytää juuri sinulle sopiva hoitokokonaisuus, minkä vuoksi räätälöimme jokaisen käyntisi kehosi voinnin mukaan.

Urheiluhieronta ei nimestään huolimatta sovi pelkästään aktiiviliikkujalle, vaan siitä on monipuolista hyötyä kenelle tahansa. Monipuolisten otteiden ja hoidon voimakkuuden säätelyn ansiosta urheiluhieronta on tehokkaampaa kuin klassinen hieronta.

Hieronta on tehokkaimmillaan fysioterapeuttisen harjoittelun lisänä.

 

FASCIA MANIPULAATIO JA MYOFASKIA

Riippumatta yksittäisen lihaksen tehtävistä myofaskiaaliset meridiaanit vaikuttavat aina koko kehoa kattavaan ja toiminnallisesti yhdistettyyn fasciaaalisten jatkumojen verkostoon.

Kehon stabiliteetti, kuormitus, jännitys, fiksaatiot, joustavuus ja posturaaliset kompensaatiot välittyvät näiden verkostojen kautta. 

Yleisesti usein tarkastellaan vain yksittäistä lihasta, irrottamalla se paikallisesti lähellä olevista rakenteista ja niiden tehtävästä viedä kiinnityskohdat lähemmäs tai vastustaa niiden erkaantumista.

Onko lihas jaottelu hyödyllinen kehon oman kinesiologian kannalta? Jos tehdäänkin hahmotelma miten pitkät ja jänteiset nauhat kulkevat  lihaksistossa kokonaisuudessaan? Jos ne yhdistää Myofaskioiksi? 

Myofaskia syntyy yhdestä rakenteesta ja pysyy yhtenä. Fascian kohdalla vain veitsi jakaa sen kahtia. Myofskiaaliset meridiaanit on sarja jänteistä ja lihaksista koostuvia raiteita.

Myofaskiat ovat voimavektoreita jotka perustuu anatomiaan. Ne välittävät kuormitusta ja liikettä. Ne käsittelevät kehon vetovaikutus linjoja rakenteessa ja toiminnassa. 

Fascia yhdistää kehoa loputtomana verkostona. 

Sen ymmärtämisen avulla itsepäistä jäätynyttä olkapäätä voidaan esimerkiksi parantaa kylkiluista, niskasta tai lonkasta käsin. Myofaskiat yhdistyvät toisiinsa spiralilinjoina. Ne perustuu suoriin fasciallisiin yhteyksiin. 

Spiralilinjoja varten on kehitetty erittäin toimiva spiraalistbilaatio harjoittelu, jota käytän fysioterapiatyössäni paljon.

Myofaskialinjojen ymmärtäminen avaa oven lihas-luusto anatomian kolmiulotteiseen käsitykseen ja tuntemuksen sekä kehon päivittäisten kompensaatioiden ja toiminnan liikemallien ymmärtämiseen.

 Ymmärrykseen siitä, miten kivuliaat ongelmat yhdellä puolella kehoa voivat olla yhteydessä toiseen hiljaiseen kohtaan jonkin matkan päässä vaiva-alueesta.

Parantamisen ydin sijaitsee enemmän käytössämme kuunnella ja vastaanottaa kuin tavatessamme suorittaa tiettyä tekniikkaa. Ei ole väliä millä tekniikalla myofaskiaalisen meridiaanin toiminta muuttuu kun vaan ymmärtää yksilön rakenteellista kaavaa.

Varaa aika

Osteopaattinen Manuaalinen Terapia

Hellävarainen hoitomuoto


Osteopaattinen manuaalinen terapia on käsin suoritettava hoito. Siihen kuuluu nivelten mobilisaatio ja manipulaatiot, lihaskalvojen ja lihasten käsittelyt sekä pään alueen eli kraniaalinen käsittely.

 

Osteopatian manuaalinen terapia on erittäin hellävaraista.

Varaa aika

Personal training

Personal trainerin kanssa saavutat tavotteesi


Haluatko kohottaa kuntoasi, parantaa elämäntapojasi ja saada enemmän energiaa arjessa jaksamiseen tai kovempaan treenaamiseen? Personal Trainingin avulla yksilöllisesti räätälöity ohjelma ohjaa sinua kohti tavoitteitasi. Suunnittelemme sinulle ohjelman jonka voit toteuttaa helpoimmillaan kotioloissa tai halutessasi kuntosalilla, milloin ohjelmat rakennetaan sen mukaan. Harjoitteet ovat pääosin tehokkaita toiminnalisia kehonpainoharjoitteita.

Keho Kuntoon – Personal Training ohjelma sisältää fysioterapeuttisen kehon tutkimuksen, jossa kartoitetaan kehosi kehityskohteet, käydään läpi omat tavoitteesi ja tehdään kuntosuunnitelma niiden tavoittamiseksi. Suunnitelma sisältää myös ravintovinkkejä.

Ohjelmat luo Stina koulutettuna fysioterapeuttina ja kokeneena urheilijana. Stina on harrastanut ja testannut monia eri lajeja sekä erilaisia ruokavalioita, joista hän on yhdistänyt tehokkaimmat ja toimivammat parhaaksi mahdolliseksi kokonaisuudeksi. Kyseessä ei ole monimutkaisia ja vaikeita reseptejä vaan keskittyminen puhtaaseen ruokaan ja siihen, että sitä on tarpeeksi. Toimiakseen ohjelma vaatii sitoutumista, kuten mikä tahansa elämäntaparemontti. Kiinnostuitko? Laita meille viestiä!

Tukenasi aktiivisessa elämässä


Fysioterapeutti on kuntoutualan ammattilainen ja terveydenhuollon laillistettu ammattihenkilö, joka on suorittanut fysioterapeutin, lääkintävoimistelijan tai erikoislääkintävoimistelijan tutkinnon. Fysioterapeutin ammattinimikettä saa käyttää ja ammattia harjoittaa vain tutkinnon suorittanut fysioterapeutti.

Fysioterapeutti vastaa itsenäisesti työnsä suunnittelusta, toteutuksesta, arvioinnista ja kehittämisestä. Hän ottaa huomioon eettiset ja lainsäädännölliset näkökulmat, fysioterapian vaikuttavuuden, tehokkuuden ja taloudellisuuden vaatimukset. Lisäksi hän huomioi asiakkaan ja perheen tilanteen ja toiminnan merkityksellisyyden.

Fysioterapeutin työ on asiakaslähtöistä ja näyttöön perustuvaa. Fysioterapeutti toimii yhteistyössä asiakkaan, muiden asiakkaan hoitoon ja kuntoutukseen osallistuvien asiantuntijoiden kanssa sekä oman alansa asiantuntijana moniammatillisissa työryhmissä. Fysioterapeutin tehtävänä on edistää, palauttaa ja ylläpitää asiakkaan terveyttä, liikettä, liikkumista ja toimintakykyä. Fysioterapeutit työskentelevät mm. sairaaloissa, terveyskeskuksissa, tutkimus- ja hoitolaitoksissa, erilaisissa kolmannen sektorin tehtävissä tai yrittäjänä.

.

Asiakaspalaute vois tulla tähän


Henkilökunta

Fysioterapeutti / tuki- ja liikuntelin vaivat, urheilufysioterapia, psykofyysinen fysioterapia, äitiysfysioterapia sekä manuaalinen terapia

Stina Hiltunen


Olen kotoisin Vaasasta ja valmistuin fysioterapeutiksi Seinäjoen AMK:sta 2010. Olen työskennellyt fysioterapiayrittäjänä vuodesta 2011 lähtien.

Osaamiseni on erityisesti tuki- ja liikuntaelin sekä urheilufysioterapiassa.

Yleisimmin vastaanotolleni hakeudutaan selän ja niskan kiputilojen vuoksi, alaraajojen sekä olkapään kuntoutuksessa ja kiputiloissa.

Olen myös perehtynyt selkärangan manipulaatio tekniikoihin, urheiluhierontaan, fascia manipulaatioon, äitiysfysioterapiaan, psykofyysiseen fysioterapiaan, opiskellut jooga opettajaksi ja syventänyt ammattiosaamistani urheilufysioterapian kursseilla.

Urheilu kuuluu elämääni vahvasti, ja rakkaita harrastuksiani ovat skeittaus, lomareissuilla surffaus, kesäisin, wakeboarding, talvisin lumilautailu sekä näitä tukeva lajinomainen harjoittelu kuntosalilla sekä pyöräily.

Aiemmin olen pelannut salibandyä kakkosdivarissa, tanssinut hiphop- sekä streetdancea, yleisurheillut, ratsastanut, pelannut pesäpalloa sekä tennistä ja ennen lautalajeja harrastin crossfittiä sekä kehonpainoharjoittelua.

Minulla on omakohtaista kokemusta mm. polven eturistisiteen sekä polven kierukan vammoista sekä pienemmistä urheiluvammoista, ja osaan tukea
sinua kuntoutusprosessissasi!

Myös kehon ja mielen yhteys, stressin ja traumojen vaikutus kehoon kiinnostaa. Opiskelen juuri tekniikoita joiden avulla parasympaattisen hermoston toiminta lisääntyy ja tätä kautta voin rauhottaa hermostoa ja ylikierroksilla käyvää kehoa. Pyrin ymmärtämään ihmistä kokonaisvaltaisena kokonaisuutena.

 

Koulutukset:

 • Fysioterapia AMK seinäjoki 2007-2010
 • Triggerpisteet, Hieronta Akatemia 2011
 • Selkärangan manipulaatio. Seamk 2011
 • Manuaalisen terapian koulutus, ostepatiakoulu Atlas 2012-2013
 • Urheilijan lonkka- ja lanneranka. Suomen urheilufysioterapeutit SUFY. 2013
 • Urheilijan rintakehä. SUFT. 2013
 • Urheilijan olkapää. SUFT. 2014
 • Urheilijan nilkka. SUFT. 2014
 • Akupunktio. Matti Henttinen 2015
 • Yläraajan neuraalikudos ja kuntoutus. Matti Henttinen. 2016.
 • Polven yleiset kiputilat ja kuntoutus. Matti Henttinen 2016
 • Olkapään jännekiputilat ja kuntoutus. Movedoc. 2017
 • Fasciamanipulaatio 2018
 • Biospykososiaalinen työote, psykofyysinen fysioterapia. Matti ja Anja Henttinen 2018
 • Jooga opettaja (200h) Magnus Appelberg. 2019
 • Äitiysfysioterapian peruskoulutus. Femihealth. Ira Riisanen ja Tuula Schoultz. 2020
 • Niskan kiputilat, radikulaarioireet sekä kuntoutus ja manuaalinen terapia. Movedoc. 2021
 • Biomekaniikan peruskurssi. SAMK. 2022
 • Polven fysioterapia. Marko Gröhn. 2022
 • Voimaharjoittelun eri muodot tukemassa kehon kannatusta. SAFY 2022
 • Urheiluvammaseminaari. Urheiluvammat ja niiden ennaltaehkäisy. 2022. Kati Pasanen, Peter Halen.
 • Selkä- ja kaularangan manipulaatiotekniikat 6.5.2023 Mauri Syri

Fysioterapeutti tukenasi aktiivisessa elämässä


Fysioterapeutti on kuntoutualan ammattilainen ja terveydenhuollon laillistettu ammattihenkilö, joka on suorittanut fysioterapeutin, lääkintävoimistelijan tai erikoislääkintävoimistelijan tutkinnon. Fysioterapeutin ammattinimikettä saa käyttää ja ammattia harjoittaa vain tutkinnon suorittanut fysioterapeutti.

Fysioterapeutti vastaa itsenäisesti työnsä suunnittelusta, toteutuksesta, arvioinnista ja kehittämisestä. Hän ottaa huomioon eettiset ja lainsäädännölliset näkökulmat, fysioterapian vaikuttavuuden, tehokkuuden ja taloudellisuuden vaatimukset. Lisäksi hän huomioi asiakkaan ja perheen tilanteen ja toiminnan merkityksellisyyden.

Fysioterapeutin työ on asiakaslähtöistä ja näyttöön perustuvaa. Fysioterapeutti toimii yhteistyössä asiakkaan, muiden asiakkaan hoitoon ja kuntoutukseen osallistuvien asiantuntijoiden kanssa sekä oman alansa asiantuntijana moniammatillisissa työryhmissä. Fysioterapeutin tehtävänä on edistää, palauttaa ja ylläpitää asiakkaan terveyttä, liikettä, liikkumista ja toimintakykyä. Fysioterapeutit työskentelevät mm. sairaaloissa, terveyskeskuksissa, tutkimus- ja hoitolaitoksissa, erilaisissa kolmannen sektorin tehtävissä tai yrittäjänä.

.


Fysioterapia

Fysioterapia


MITÄ FYSIOTERAPIA ON ?

Fysioterapeutin vasaanotolle hakeudutaan usein kun kehossa on jokin kiputila, johon itse ei ole saanut ratkaisua. Fysiotrapeutti eli minä, tekee tutkimuksen testaamalla kehoa eri liikkein sekä haastattelee ja tekee diagnoosin ja arvion kivun aiheuttajasta sekä hoitopolusta ja hoidon toteutuksesta. Tavoitteena on löytää oireen aiheuttava tekijä sekä selvittää siihen johtavat syyt ja oireen todellinen alkulähde.

Kuuntelen myös sinun toiveesi ja tavoitteesi ja otan ne huomioon, ne ovat tärkeitä.

Fysioterapia on myös paljon muuta kuin pelkkää fyysistä vaivan hoitoa, se on myös asiakkaan kokonaisvaltaista huomioimista sekä kuuntelua ja keskustelua. Mitään hoitomuotoa, mitä et itse halua tehdä ei tietenkään lähdetä väkisin toteuttamaan. Kerron ammatillisen näkemykseni ja keskustelemme ja valitsemme hoitomuodot yhteistuumin.

 

LIIKEHARJOITTEET JA NIIDEN MERKITYS

Yhdistän fysioterapiassa sekä manuaalisia tekniikoita että annan liikeharjoitteita.

Usein kuulee ihmisten olevan pettyneitä siihen, että fysioteraputti ”antoi vain jotain liikkeitä vaikka liikun kyllä jo” eikä parantanutkaan kipua kosketuksella. On tärkeää ymmärtää, että nämä annetut liikkeet ovat spesifisti tarkoitettu juuri sinun kiputilaan. Lihaksistoa tukemalla, vahvistamalla, liikkuvuutta parantamalla tietyin liikkein vaikutamme koko kehon toimivuuteen ja tätä kautta kipu ja sen aiheuttaja paranee.

 

MANUAALINEN KÄSITTELY OSANA FYSIOTERAPIAA

Käytän fysioterapiassani myös manuaalisia keinoja. Tykkään yhdistää tekniikoita ja koen, että juuri yhdistämällä harjoituksia sekä manuaalista terapiaa, saadaan paras tulos. Käytössäni on myös paineaaltohoitolaite (eswt) joka on erittäin tutkittu laite ja loistava apu esimerkiksi jännekipujen hoidossa yhdistettynä harjoitteluun.

Manuaalisina tekniikoina käytän hierontaa, fascia manipulaatiota, osteopaattista terapiaa, nikama manipulaatiota sekä triggerpiste painelua.

Pyrin myös neuvonnan kautta vaikuttamaan arkeesi, jotta voit mahdollisesti tehdä parempia valintoja jatkossa kipuja välttääksesi.

 

JOOGA VAI FYSIOTERAPIA ?

Vaikka opetan myös joogaa niin haluan painottaa, että jooga ei ole kipua lievittävä harjoitusmuoto. Toki siitä voi olla apua jollekin joihinkin kipuihin. Mutta, jos sinulla on ollut jokin tietty kipu pidempään, jooga ei ole välttänmättä se paras vaihtoehto. Usein venyttäminen ei ole se ratkaisu, vaikka se siltä tuntuukin vaan nimen omaan oikeiden lihasten vahvistaminen saattaa olla ratkaisu. On tärkeä ymmärtää, että jooga on pääosin terveen kehon liikuntaa ja erityisesti oman itsetuntemuksen syventämistä liikkeen ja hengityksen avulla.

 

MITÄ MINÄ VOIN TARJOTA ?

Tarjoan erityisesti tuki-ja liikuntaelin vaivoihin erikoistunutta fysioterapiaa, urheilufysioterapiaa sekä myös äitiysfysioterapiaa. Tarjoan myös kuuntelevaa korvaa ja otan asiakkaan toiveet huomioon ja hoidan kaikkia kuin perheen jäseniäni. Vastaanotolle hakeudutaan yleisimmin selkä, niska-hartia, lonkka, polvi sekä olkapään ja kyynärpään kiputilojen vuoksi.

Minulla on myös osaamista psykofyysisestä fysioterpiasta. Olen käynyt bio psykosoiaalisen fysioterapian koulutuksen.

Autan sinua tilanteissa joissa liikkumis- ja toimintakyky ovat tai saattavat olla uhattuina vamman, kivun, sairauden, toimintahäiriön ,ikääntymisen tai ympäristötekijöiden johdosta.

Ja aina ei edes tarvitse olla mitään vammaa tai kipua, jotta voit tulla vastaanotolleni. Ennaltaehkäisy on erityisen tärkeää ja esimerkiksi 80% urheiluvammoista voidaan ennaltaehkäistä oikeilla harjoitusta tukevilla harjotteilla!

Teen mielelläni yhteistyötä myös nuorten sekä aikuisten urheilujoukkueiden kanssa !

 

Mulle voit varata ajan fysioterapiaan varaamalla ”hoitokäynti”

Terkuin Stina

Tukenasi aktiivisessa elämässä


Fysioterapeutti on kuntoutusalan ammattilainen ja terveydenhuollon laillistettu ammattihenkilö, joka on suorittanut fysioterapeutin, lääkintävoimistelijan tai erikoislääkintävoimistelijan tutkinnon. Fysioterapeutin ammattinimikettä saa käyttää ja ammattia harjoittaa vain tutkinnon suorittanut fysioterapeutti.

Meillä fysioterapeutti vastaa itsenäisesti työn suunnittelusta, toteutuksesta, arvioinnista ja kehittämisestä. Työskennellessä otetaan huomioon eettiset ja lainsäädännölliset näkökulmat, fysioterapian vaikuttavuuden, tehokkuuden ja taloudellisuuden vaatimukset.

Meillä Fysio-Otteella työ on aina asiakaslähtöistä, ja toteutamme kaikki asiakaskäynnit yksilöllisesti tarpeitasi kuunnellen. Toimimme yhteistyössä muiden asiakkaan hoitoon ja kuntoutukseen osallistuvien asiantuntijoiden kanssa sekä lisäksi oman alamme asiantuntijoina moniammatillisissa työryhmissä. Fysioterapeutin tehtävänä on edistää, palauttaa ja ylläpitää asiakkaan terveyttä, liikettä, liikkumista ja toimintakykyä.

Äitiysfysioterapia


Äitiysfysioterapia on kokonaisvaltaista, ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa fysioterapiaa, jonka tavoitteena on edistää raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten terveyttä sekä hyvinvointia. Ohjaus, neuvonta ja kuntoutus pohjautuvat tutkittuun tietoon ja kliiniseen kokemukseen, joita äitiysfysioterapia käsittelee näillä aloilla:

 • Raskausajan liikunta ja harjoittelu
 • Synnytykseen valmistautuminen
 • Synnytyksestä palautuminen
 • Suorien vatsalihasten erkauman kuntoutus
 • Äidin ergonomia vauva- ja pikkulapsiaikana
 • Kivun hoito ja ennaltaehkäisy raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen
 • Sektio- ja episiotomia-arpien hoito

 

Toivotamme vauvat lämpimästi tervetulleiksi hoitokäynneille.

Varaa aika

Asiakaspalaute vois tulla tähän


Jooga

Jooga


Jooga on kokonaisvaltainen harjoitusmenetelmä, joka sopii kaikille omasta terveydestään, hyvinvoinnistaan ja henkisestä kasvustaan kiinnostuneille.

Jokainen joogan harjoittaja työskentelee itsensä kanssa omien edellytystensä mukaisesti, omista lähtökohdistaan. Sinun ei tarvitse olla valmiiksi notkea osallistuaksesi joogaan. Lähestymme liikkeitä juuri sinun kehon liikkuvuuden ja venyvyyden mukaan emmekä vertaa liikkuvuuttamme tai mitään muutakaan kehossamme muihin vaan keskitymme hyväksymään oma keho ja sen liikkeet. Yhtenä päivänä voi taipua vaikka miten hyvin j toisena voi olla todella jäykkä olo. Kehot ovat erilaisia ja jokainen toimii sen mukaan.

Joogaa voivat harjoittaa kaikenikäiset, lapsista nuoriin, keski-ikäisistä senioreihin, niin naiset kuin miehetkin.

Jooga

 • lisää kehon liikkuvuutta ja elävyyttä sekä notkeutta
 • kohentaa kokonaisterveyttä ja fyysistä kuntoa
 • opettaa rentoutumista ja oikeaa hengitystä
 • lisää keskittymiskykyä
 • lisää elinvoimaisuutta
 • tukee kehon ja mielen tasapainoa
 • johdattaa kohti syvempää itsetuntemusta
 • johdattaa henkiseen kasvuun
 • ohjaa kohti mielenrauhaa, sisäistä hiljaisuutta sekä tietoista läsnäoloa

Joogaa voi myös harrastaa ilman sen suurempaa henkistä ”höpinää”. Olen luonut tätä varten oman joogametodin, Fysiojoogan, jossa lähestyn joogaa fysioterapian näkökulmasta. Tästä löytyy verkkokurssi, jonka voit ostaa 8viikkoa.fi sivustolta tai voit tulla vastaanotolleni, jolloin mietimme liikkeet juuri sinun kehon tarpeisiin sopiviksi!


Fysio-ote

Tukea hyvinvointiin
Töölössä


Fysio-ote tarjoaa monipuoliset fysioterapia- ja manuaalisen terapianpalvelut hyvien kulkuyhteyksien varrella Töölössä. Vastaanotolle pääsee nopeasti ja joustavalla aikataululla. Lääkärin lähetteellä vastaanotolle tulevat asiakkaat ovat oikeutettuja Kela-korvaukseen.

Varaa aika

Stina Hiltunen


Fysioterapeutti Stinan omiin lajeihin kuuluu skeittaus eli rullalautailu, lomareissuilla surffaus, kesäisin wakeboarding, talvisin lumilautailu sekä näitä tukeva lajinomainen harjoittelu salilla. Aiempiin lajeihin on kuulunut salibandy kakkosdivarissa, tanssi hiphop- sekä streetdancen parissa, yleisurheilu, ratsastus, pesäpallo sekä tennis. Ennen lautalajeja harrastuksiin on kuulunut crossfit sekä kehonpainoharjoittelu.

Lue lisää

Awesome stuff

Let's Talk


We work for the most innovative and best-loved companies.

Contact

Fresh news